Alpina Tschiertschen Arosa CH ’12

22-08-2012 22:27

Dag 2 22 augustus
Trailwandeling Arosa Tschiertschen

Foto: © 2012sprengenbergrunner

’s Avonds is het hier pikkedonker en omdat er weinig tot niets te doen is zijn de meesten vroeg naar bed. Daarnaast is de ligging van het Hotel afgelegen waardoor het muisstil is. Goede voorwaarden voor een uitgeslapen ontwaken. Met een frisse blik door het kamerraampje. Daarvoor moet ik een klein trapje betreden, want ik zit hoog in de nok.

 

Tijdens de rit naar het toeristisch skidorp Arosa 1750 m hebben we prachtig zicht over het Schanfigg dal. Dat zich uitstrekt van Chur tot Arosa. Tobias vertelt ononderbroken door over zijn gebied. Wij houden ondertussen nauwlettend het verkeer in de gaten en kijken soms wat beangstig het ravijn in, terwijl we een nauwe scherpe bocht nemen. Arosa ligt aan de voet van de Weisshorn 2653 m. Wij nemen de gondelbaan naar de Hörnli 2513 m. Waar we voordat de wandeling begint het terras bezoeken van de Hörnlihütte Arosa. We wandelen door lieflijke alpenweiden, met zicht op de bergtoppen richting Urdensee.

Bij een splitsing kies de meerheid voor het makkelijker lager gelegen pad. Met Aris en Janneke kies ik voor de extra klim, terwijl Rob & Jantine ons al voor zijn gegaan. Zij zijn het richtpunt voor ons en als we ze bijgehaald hebben gaat Janneke er met haar stokken vandoor. Dan volgt een wat gevaarlijk stuk en Rob & Jantine komen in de problemen. Gelukkig is Aris in de buurt en met zijn snelle ingrijpen is hij de held van de dag. De schrik van het wegglijden en geen grip hebben blijft aanwezig en in een rustig tempo trekken we verder. Op de bergtop nuttigen we ons meegenomen lunch in de papieren boterhamzakjes van Hotel Alpina. Later trakteert Rob ons op een koel drankje bij enkele boerenschuren waar een knusse zelfbediening is met flessen in een drinkbak. In de namiddag komt Tschiertschen in zicht, met de door de zon zwartgebrande houten huizen. Nog voor het avondeten pols ik het groepje voor een wandeling van morgen, als er geen busje rijdt van het Hotel. Rob komt met een voorstel en Janneke en Aris hebben al aangegeven te willen wandelen. Jantine twijfelt een beetje, maar in de avond stemt ze toe.

www.friiischtailer.ch/sommersaison/wandern/wanderrouten.php#Route_3